• hero-park-sonnehoeck-onbezorgd-buiten-spelen

    Genieten van het leven

  • Heerlijk wonen aan het water

Zelf een kavel (laten) bebouwen

In De Gouw kunt u straks écht een huis naar uw hart laten bouwen. Wonen aan het water met alle voorzieningen op een steenworp afstand.

Waterrijk wonen in De Gouw betreft een exclusieve wijk met een unieke verkaveling, het is een aaneenschakeling van ‘wooneilanden’. Het plan ligt precies op de ecologische verbindingsroute die de kust verbindt met Midden Delfland. Er zijn diverse kavels te koop, naar verwachting met een gemiddelde grootte van 500 m2.

De kavels worden verkocht zonder bebouwing. U kunt hierop uw vrijstaande villa naar uw eigen wensen laten bouwen. De stedenbouwkundige kaders zorgen ervoor dat alle woningen passen in de omgeving en de kwaliteit van de woonbuurt gewaarborgd is.

Eerder heeft De Westlandse Zoom al het naastgelegen Gouwse Oevers gerealiseerd. Gaat u gerust eens kijken. De villa’s die daar al zijn gebouwd of in aanbouw zijn, zullen u ongetwijfeld inspireren.

Concept kavelindeling

De kavelindeling op deze impressie is een voorbeeld van hoe de kavels ingevuld zouden kunnen worden.

Op dit moment is de verkaveling nog niet definitief. Daarom hebben we een woonwensenonderzoek gehouden.

Aan de hand van de uitkomst van het woonwensenonderzoek maakt OBWZ de verkaveling van de wooneilanden definitief en na een akkoord van betrokken partijen start de verkoop.

Downloads

De kaarten in de ‘Downloads’ geven een impressie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. 


Beeldkwaliteit

Veelgestelde vragen

Kan ik mij nu al inschrijven op een bouwkavel? 

Nee, het is niet mogelijk om vooraf in te schrijven op bouwkavels. Dit omdat op voorhand niet precies bekend is welke kavel waar en wanneer beschikbaar komt. OBWZ wil alle geïnteresseerden op het moment van beschikbaar komen een gelijke kans geven.  

Wel raden wij u aan zich in te schrijven in het woningzoekendenbestand van gemeente Westland. 

 

Hoeveel kavels komen er op de schiereilanden? 

Wat er bekend is, is dat er 4 schiereilanden komen. Op deze schiereilanden komen 9 ‘bouwvlakken’. Het is nog niet bekend hoeveel kavels er komen per ‘bouwvlak’. Dit is o.a. afhankelijk hoe groot de percelen/kavels worden. OBWZ onderzoekt op dit moment waar er behoefte naar is en zal hierop haar verkaveling aanpassen en vaststellen. 

Wat kost het bouwen van een woning? 

Het antwoord op deze vraag is van vele factoren afhankelijk. Allereerst zijn er de kosten voor de bouwkavel, notaris en kadaster. Daarnaast dient u rekening te houden met kosten voor het tekenen van een woning, het aanvragen van een omgevingsvergunning (‘bouwvergunning’), het aansluiten van een woning op nuts-voorzieningen, etc.  Voor de bouwkosten geldt dat deze afhankelijk zijn van uw (woon)wensen, de mate waarin u dingen zelf kunt doen of moet laten doen en ontwikkelingen in de bouwsector. Dit is ook de reden dat OBWZ hier geen indicatie van kan geven.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf? 

U kunt zich als geïnteresseerde aanmelden via het interesseforumlier op deze site. 1 keer invullen is voldoende

Zijn de kavels in erfpacht of eigen grond? 

De kavels worden t.z.t. verkocht op basis van eigen grond. 

Vanaf welk moment kan ik het beste in gesprek gaan met de bank en mijn budget bekijken? 

Het is altijd verstandig een indicatie te hebben wat uw financiële mogelijkheden zijn. Dit hoeft natuurlijk niet een gedetailleerde uitwerking te zijn, hier is later in het proces ruimte voor. Een globale inschatting is natuurlijk altijd verstandig om te kunnen toetsen of uw droom op dit moment realiseerbaar is of dat u deze wellicht nog even uit moet stellen. 

Komen er alleen vrije kavels of ook tweekappers? 

Vooralsnog zijn er geen tweekappers gepland. 

Wanneer start de verkoop van de kavels? 

Naar verwachting wordt er eind van het jaar gestart met de verkoop.  

Mijn vraag staat er niet bij?  

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u uw vraag digitaal stellen door een e-mail te sturen naar info@obwz.nl .

Hoe kan ik mijzelf/ons afmelden als geïnteresseerde? 

Wanneer u geen interesse meer heeft in een kavel in De Gouw dan kunt u een e-mail sturen naar info@obwz.nl Wij zullen u als geïnteresseerde afmelden en uw gegevens uit ons systeem verwijderen.  

Moet ik mezelf inschrijven in het Woningzoekendenbestand van gemeente Westland?

 

De gemeente Westland heeft geregeld
dat mensen die staan ingeschreven in het
woningzoekendenbestand
voor een nieuwbouwwoning,
voorrang krijgen. Dat geldt
ook voor het kopen van een kavel. Hoe langer
u staat ingeschreven, hoe meer kans kan maken om in aanmerking te komen voor
een nieuwbouw koopwoning of een kavel.
Kijk op de site van gemeente Westland.

Vragen over het gebied/ligging 

Komen er speelvoorzieningen in de wijk? 

Er staat een speelvoorziening gepland in het nieuw aan te leggen gebied. Voor speelvoorzieningen kunnen de toekomstige jeugdige bewoners ook gebruik maken van de nieuw aangelegde ecozone in de Ranken en de speelvoorzieningen bij de Gouwlaan. Dit is op korte loopafstand. 

Veelgestelde vragen in later stadium voor start verkoop: 

Wat zijn de kosten voor het inschrijven? 

Aan de inschrijving  zijn geen kosten verbonden. 

In welke staat worden de gronden opgeleverd? 

De gronden worden bouwrijp opgeleverd. Dit houdt in dat OBWZ er voor zorgt dat gronden vrij zijn van opstallen en objecten en dat de riolering en nutsvoorzieningen zijn aangebracht tot aan de erfgrens. U dientzelf te zorgen voor de aansluiting op de riolering en de nutsvoorzieningen door een aansluiting aan te vragen bij de betreffende nutsbedrijven. Daarnaast moetde woning vanaf uw erf aansluiten op de riolering. 

Hoe zit het met de openbare ruimte? 

Bij de aanleg van een nieuwe wijk wordt de openbare ruimte wordt nog niet direct definitief ingericht.  Nadat de meeste woningen zijn gerealiseerd,  maakt OBWZ het gebied woonrijp. Dit houdt oa. in dat de definitieve bestrating wordt gelegd en de verlichting  geplaatst wordt. Daarnaast worden ook groen- en speelvoorzieningen als laatste aangelegd, om de wijk helemaal af te maken.

Informatieleaflet

Alle informatie in een handig overzicht.
Leaflet_Gouwe_A4_online 

Bent u geïnteresseerd in een kavel in de Gouw? Laat het ons weten!

Als eerste op de hoogte: schrijf in voor de nieuwsbrief

U kunt hier ook aangeven welke gebieden uw interesse hebben.

Heeft u vragen?

Mailen naar info@obwz.nl kan altijd. OBWZ is aanwezig op maandag en donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, woensdag van 8.30 tot 15.30 uur.
U kunt ons dan telefonisch bereiken op 0174-53 10 50.

OBWZ ontwikkelt diverse woongebieden in het Westland met elk een heel eigen karakter: het nieuw aangelegde duinlandschap tussen Monster en Kijkduin, de waterrijke omgeving van Kwintsheul, het boeiende groene krekenlandschap van Poeldijk-noord en het karakteristieke dorpse Poeldijk Dorp.

© 2020 Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom. All rights reserved.